Здравейте, моля за мнение!
Здравейте,

Казусът ми е следният: БГ дружество А, регистрирано по ЗДДС в БГ продава стоки на Холандско дружество Б регистрирано по ДДС там. Стоките не напускат територията на РБ в момента на продажбата, а впоследствие биват изпращани от склада на дружество А в БГ до крайните клиенти (физически лица) на дружество Б във Франция. Въпросите, които ми възникват са следните:
1. При издаване на фактурата от А към Б , бихме ли могли да третираме доставката като ВОД или е облагаема със ставка 20%?

2. За сделките осъществени в БГ, дружество Б генерира ли оборот за регистрация по ДДС в БГ и ако "да" на кое основание от ЗДДС?

Благодаря предварително!
Здравейте,
Имам следният казус: Българска фирма предоставя логистична услуга - складосъхранение,  опаковане и изпращане на стока до крайните клиенти  на френско дружество,  като стоката е собственост на френската фирма. Съгласно условията на чл. 21 от ЗДДС, къде следва да е мястото на изпълнение на услугата, както и може ли да се тълкува,  че френската фирма извършва дейност на територията на България?
Благодаря предварително!
Здравейте,
За да имам тристранна операция е необходимо и трите страни,  участващи в тристранната операция да са регистрирани по ДДС. В моя случай крайните потребители в Италия са физически лица. Моля за съвет!
Благодаря Ви!
Здравейте,
За да имам тристранна операция не е необходимо и трите страни,  участващи в тристранната операция да са регистрирани по ДДС. В моя случай крайните потребители в Италия са физически лица. Моля за съвет!
Благодаря Ви!
Здравейте,
Имам следният казус: БГ компания издава фактура за доставка на стоки на компания в UK. UK компания продава стоките на крайни потребители в Италия, като БГ фирмата доставя директно в Италия, т.е. транспорта е от БГ до Италия, а не до UK. Това ВОД ли е за БГ фирмата и ако "да" потвърждението за получаване на стоката от кой следва да бъде подписано както кое място на доставка на стока се посочва?